neděle 1. září 2013

Rajčatový tataráček

Tip na dobrý předkrm nebo lehkou večeři. Doporučuju nešetřit na použitých surovinách, hlavně na rajčátkách, je potřeba, aby měly chuť. Pancettu můžete vynechat, ale krásně tataráček ovoní a my doma zrovna měli krásnou dovezenou přímo z Itálie :-)

rajčatový tartar:
  • zralá cherry rajčata
  • 2-3 sušená rajčata naložená v oleji
  • kousek na jemno nakrájené pancetty
  • pár snítek hladkolisté petrželky
  • několik lístků čerstvé bazalky
  • šalotka
  • balzamico
  • chili
  • sůl, pepř

Rajčata nakrájejte na čtvrtky, odstaňte vnitřky a dužninu pokrájejte na malé kousky. Já je neloupu, ale jak kdo má rád. Přidejte na jemno pokrájená sušená rajčata, šalotku, petrželku, pancettu, chili papričku (můžete vynechat), petrželku a bazalku.
Dochutíme balzamicem, solí, pepřem případně zakápněte kvalitním olivovým olejem.

Podávejte s opečenou bagetkou a parmazánovými chipsy, které vyrobíte tak, že nastrouháte parmazán a nasypete kopečky na rozehřátou pánev (nebo na pečící papír a dáte na plech do trouby), necháte chvilku roztavit a ještě teplé ohnete do požadovaného tvaru.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...