rajčatový tartar:
- zralá cherry rajčata
- 2-3 sušená rajčata naložená v oleji
- kousek na jemno nakrájené pancetty
- pár snítek hladkolisté petrželky
- několik lístků čerstvé bazalky
- šalotka
- balzamico
- chili
- sůl, pepř
Rajčata nakrájejte na čtvrtky, odstaňte vnitřky a dužninu pokrájejte na malé kousky. Já je neloupu, ale jak kdo má rád. Přidejte na jemno pokrájená sušená rajčata, šalotku, petrželku, pancettu, chili papričku (můžete vynechat), petrželku a bazalku.
Dochutíme balzamicem, solí, pepřem případně zakápněte kvalitním olivovým olejem.
Podávejte s opečenou bagetkou a parmazánovými chipsy, které vyrobíte tak, že nastrouháte parmazán a nasypete kopečky na rozehřátou pánev (nebo na pečící papír a dáte na plech do trouby), necháte chvilku roztavit a ještě teplé ohnete do požadovaného tvaru.
Žádné komentáře:
Okomentovat