Nikdy nekupuju mleté maso. Všeobecně nesnáším polotovary a když vidím to mleté cosi v obchodě, tak ani nechci vědět, co se v tom semlelo...
Dneska jsme ji měli s bramborovou kaší a okurkovým salátem a zítra bude opečená s chlebem, hořčicí a kyselou okurkou :-)
Sekaná:
- 750 g masa nakrájeného na kostky (dávám 1:3 vepřové plecko a hovězí přední, krk, zadní nebo plec)
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 velká nebo 3 menší vejce
- 1 tvrdý rohlík
- velká lžíce hořčice
- majoránka
- sůl, hrubě mletý pepř
- trocha oleje
- tenké plátky anglické slaniny (shaved)
Troubu zapněte na 200 stupňů. Umelte maso, pak česnek a naposledy rohlík. Přidejte jemně nakrájenou cibuli, hořčici, vejce, sůl, pepř a majoránku. Pokud jste měli maso hodně libové, tak kápněte trochu rostlinného oleje.
Z masa vytvarujte dvě šišky a obalte je v plátcích slaniny. To provedete tak, že si do pekáčku naskládáte jednotlivé plátky jeden přes druhý, tak aby byly delší, než připravená šiška sekané. Pak vložíte sekanou a plátky slaniny přes ní přehnete. Asi bude pochopitelnější obrázek :-). Slanina musí být opravdu na tenoučké plátky, jinak vám to nepůjde. V obchodech je označovaná jako "shaved". Stejným způsobem zabalte druhou šišku.
Kolem můžete naházet klínky cibule nebo celé neoloupané stroužky česneku (případně rozkrojenou neoloupanou palici).
Jemně podlijte vodou a zakryté pečte 20 minut. Odkryjte, zkontrolujte, jeslti není potřeba dolít vodu a pečte ještě tak půl hodinky, až bude krásně zlaťoučká.
Dobrou chuť :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat