neděle 1. září 2013

Pečená zelenina

Není to žádný extra gurmánský zážitek nebo michelinský recept, ale u nás poslední dobou dost frčí a je to na střídačku s pečenými novými brambůrky naše nejoblíbenější večeře :-). Je super jednoduchá na přípravu a udělá se skoro sama. Delším pečením zelenina hezky zesládne, podávat ji můžete jen tak s bagetkou nebo jako přílohu k masu. Výborná je k vepřové penence.

pečená zelenina:
  • 1 menší cuketa
  • 2 červené papriky
  • 250 g cherry rajčat
  • 2 mrkve
  • 2 červené cibule (popř několik šalotek)
  • několik žampionů
  • 2 stroužky česneku
  • 1-2 chili papričky
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • cca deci tmavého balzamica


Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Zeleninu pořádně omyjeme, mrkve a žampiony očistíme. Cuketu, mrkve, papriky a žampiony nakrájíme na přiměřené kousky, cibule na klínky, které lehce 'rozdrobíme'.
Dáme do pekáče, přihodíme celá cherry rajčata, nadrobno nakrájený česnek a chili papričky (jak kdo má rád ostré, možno vynechat), dostatečně osolíme (opravdu dost, zelenina dost pojme), opepříme a zakápneme dobrým olivovým olejem.


Dáme péct odkryté do střední části trouby na cca hodinu a tak po 15 minutách promícháváme. Ke konci zakápneme balzamicem a dáme do trouby na poslední minutku.
Podáváme jen tak nebo s balkánským sýrem a s bílým pečivem.




1 komentář:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...