Trvalo další rok, než jsem se k tomu odhodlala znovu, znova na narozky a tentokrát to už vyšlo, až na pořádnou popáleninu (přilepila jsem si jeden profiterolek namočený v horkém karamelu místo na kužel na palec, takže opatrně, nebylo to nic moc :-) a na to, že jsem ho nestihla dozdobit, protože jsme už měli být dávno na místě oslavy, zatímco já doma ošetřovala úraz a lepila dál :-).
Na konec na tom není nic těžkého, jen je s tím celkem dost práce. Ale je fakt, že ta námaha za to stála. Dělala jsem karamelový (můj favorit), vanilkový (manželův favorit) a jahodový krém a všechny byly výborný, ať někoho nenapadne dělat dovnitř nějaký pundinkový rádobykrém!
A protože jsem se bála, že mi profiteroly budou chybět, tak jsem pekla asi ze trojitý dávky a druhý den jsme si je dali plněné zbytky krémů a šlehačkou, polité čokoládovou ganache, taky dobrota, ale to jen pro inspiraci.
Určitě to zkuste, spojení křehkého těsta s hedvábným krémem a křupavým karamelem je fakt super :-)
Recept a postup jsem si vypůjčila vypůjčila od Cataliny
Postupovala jsem úplně stejně, jen karamel jsem dělala pro jistotu klasický cukr, voda. Ten s přidáním sirupu mi právě posledně opadal, tak jsem se to bála riskovat znovu :-). A bylo to v pohodě, nikdo o zuby nepřišel :-). Jen pozor na to, že karamel na vzduchu vlhne, tak nedoporučuju dělat croquenbouche dlouho předem..
Jahodový krém jsem udělala z dvojité dávky a část jsem nechala jen vanilkovou bez přidání jahod.
Pokud se do toho někdo pustí, tak doporučuju pořádně nastudovat postup a přípravu si rozvrhnout do dvou dnů. Já v pátek večer pekla, vařila krémy, vyráběla kužel (měl přes 50 cm) a ozdoby, a v sobotu dopoledne "jen" lepila.
Jestli se do toho ještě někdy pustím, tak bych ještě ráda dodělala kolem karamelové nitě, které dělají croquenbouche croquenbouchem :-)
a kdy jsi tohle dělala?
OdpovědětVymazatNa narozky, dva roky po sobe, ale prvni rok to nevyslo :-)
Vymazat