Takže jakmile těsto uděláte a potom i namačkáte do formy, tak ho vždycky dejte aspoň na půl hodiny do ledničky vychladit.
A malinovou omáčku si k němu určitě udělejte, hezky doplní chuť, jinak je takovej obyč :-). Kromě malin můžete klidně použít lesní směs, borůvky, jahody..
Uvádím původní množství cukru, tak jak bylo v receptu, ale určitě jsem ubrala jak do těsta, tak do krému. A dala jsem hnědý cukr a puding s vanilkou (mají ve zdravé výživě).
tvarohový dort:
těsto
- 150 g hladké mouky
- 100 změklé másla
- 100 g cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- kůra z půlky chemicky neošetřeného citronu nebo limetky
krém
- 2 měkké tvarohy (ne ve vaničce)
- 1 vanilkový puding
- 400 ml mléla
- 150 g cukru
- lžíce rumu
- 2 vejce a jeden žloutek
malinová omáčka
- mražené maliny
- cukr podle chuti
- troška vody
Z uvedenených ingrediencí vypracujte rychle těsto. Snažte se opravdu pracovat rychle, ať se máslo úplně nerozteče. Zabalte do fresh folie a dejte aspoň na půl hoďky chladit do ledničky
Máslo a cukr rozpusťte v mléku. Tvarohy pořádně rozmíchejte, ať v těstě nemáte hrudky. Můžete ho rozšlehat i mixérem. Přimíchejte vajíčka, puding, rum a oslazené mléko s máslem.
Do dortové formy namačkejte těsto. Vytvořte i okraje a dejte zase na chvíli chladit do ledničky.
Zapněte si troubu na 150 stupňů.
Vyndejte těsto z ledničky, nalijte na něj krém a dejte péct. Doba pečení záleží na tom, jakou použijete formu. Jestli větší (průměr 30 cm), tak bude stačit 45 minut, jestli menší, tak počítejte s cca hodinkou.
Bude vypadat trochu nedopečeně, při chlazení ztuhne úplně.
To vypadá opravdu chutně, hned bych si to dal. Co mě zajímá prodej kávy, tak naprosto logicky vnímám i to, jak se dělají dezerty a co je vůbec dobré a co ne. A nějak jsem si prostě oblíbil takové ty klasické tvarohové dezerty. Ty mám fakticky hodně rád :)
OdpovědětVymazat