sobota 26. října 2013

Pečený tvaroháč

Jestli budete mít chuť na klasiku, tak si ho upečte. Jenom si dejte pozor na těsto, ať se vám nestane to co mně.. nechtělo se mi čekat, tak jsem těsto nenechala vychladit a vyteklo mi z něj máslo do trouby. Pěkně začouzenej byt jsme měli, větrali jsme čím se dalo, divim se, že na nás sousedi nezavolali hasiče :-)
Takže jakmile těsto uděláte a potom i namačkáte do formy, tak ho vždycky dejte aspoň na půl hodiny do ledničky vychladit.

A malinovou omáčku si k němu určitě udělejte, hezky doplní chuť, jinak je takovej obyč :-). Kromě malin můžete klidně použít lesní směs, borůvky, jahody..

Uvádím původní množství cukru, tak jak bylo v receptu, ale určitě jsem ubrala jak do těsta, tak do krému. A dala jsem hnědý cukr a puding s vanilkou (mají ve zdravé výživě).

tvarohový dort:

těsto

  • 150 g hladké mouky
  • 100 změklé másla
  • 100 g cukru
  • 1/2 prášku do pečiva
  • kůra z půlky chemicky neošetřeného citronu nebo limetky

krém

  • 2 měkké tvarohy (ne ve vaničce)
  • 1 vanilkový puding
  • 400 ml mléla
  • 150 g cukru
  • lžíce rumu
  • 2 vejce a jeden žloutek

malinová omáčka

  • mražené maliny
  • cukr podle chuti
  • troška vody


Z uvedenených ingrediencí vypracujte rychle těsto. Snažte se opravdu pracovat rychle, ať se máslo úplně nerozteče. Zabalte do fresh folie a dejte aspoň na půl hoďky chladit do ledničky

Máslo a cukr rozpusťte v mléku. Tvarohy pořádně rozmíchejte, ať v těstě nemáte hrudky. Můžete ho rozšlehat i mixérem. Přimíchejte vajíčka, puding, rum a oslazené mléko s máslem.

Do dortové formy namačkejte těsto. Vytvořte i okraje a dejte zase na chvíli chladit do ledničky.

Zapněte si troubu na 150 stupňů.

Vyndejte těsto z ledničky, nalijte na něj krém a dejte péct. Doba pečení záleží na tom, jakou použijete formu. Jestli větší (průměr 30 cm), tak bude stačit 45 minut, jestli menší, tak počítejte s cca hodinkou.
Bude vypadat trochu nedopečeně, při chlazení ztuhne úplně.








































1 komentář:

  1. To vypadá opravdu chutně, hned bych si to dal. Co mě zajímá prodej kávy, tak naprosto logicky vnímám i to, jak se dělají dezerty a co je vůbec dobré a co ne. A nějak jsem si prostě oblíbil takové ty klasické tvarohové dezerty. Ty mám fakticky hodně rád :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...